lawyered 2013.10.14. 14:48

Lázár vs. Buzás

   Hadd kezdjem azzal, hogy az a megtiszteltetés ért a múlt héten, hogy a Csongrád 4. választókerület tagsága egyhangú szavazás mellett engem választott képviselőjelöltnek abban a körzetben, amelyben Lázár János lesz az ellenfél. Büszke vagyok rá, hogy én lehetek a Demokratikus Koalícióban az a jelölt, aki az ellen az ember ellen képviselheti a demokratikus értékeket, aki szerint „aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér”, és aki saját városában szégyenlistát tett közzé, amely ellen a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil szervezet, és az akkor még létező adatvédelmi ombudsman, Jóri András is tiltakozott.
 
   Ez az ember volt az, aki debreceni cimborájával együtt nyújtotta be a választási eljárásról szóló törvényt, amelyben teljesen átszabta a választókerületeket a Fidesz kénye-kedve szerint. Ezzel saját, erősen fideszes körzetét is úgy megnövelte, hogy abba Makó és térsége is bekerüljön, amely hagyományosan baloldali körzetnek számít. Csongrád megye mindig is baloldali volt, akár Botka László, akár Szirbik Imre, akár édesapám, Buzás Péter győzelmeire gondolok.
 
 
   Nem riadtak vissza attól sem, hogy az azóta már elkaszált, súlyos alapjogokat sértő választási regisztrációt belefoglalják a törvényjavaslatba, amelyet a szokásos Fidesz-módszerrel úgy tettek volna eltörölhetetlenné, hogy a „gránitszilárdságú” Alaptörvényükbe bebetonozzák. 
 
 
   Lázár János volt az, aki a nőgyalázó Varga Istvánnal karöltve benyújtotta a szintén alapjogot sértő törvényjavaslatot a bírák kényszernyugdíjazásáról, ami szembe megy az uniós joggal, és ezt az Európai Bíróság is megállapította. Ebben az ügyben szintén visszavonulót kellett fújni, a törvénytelenségeket nyíltan vállaló Fideszes politikusnak. Na de erről a témáról mára ennyit, a többi maradjon a kampányom része…
 
 
   A Demokratikus Koalíció múlt szombaton tisztújító Kongresszust tartott, amelyen magam is elnökségi tagságra kaptam jelölést. Sajnos, 12 szavazattal lecsúsztam az elnökségi tagságról, de így is kaptam 580 megtisztelő voksot az 1036 érvényesen leadottak közül. Köszönöm mindenkinek, aki engem támogatott, és gratulálok a frissen megválasztott elnökségi tagoknak, eredményes munkát kívánok nekik.
 
 
  A kongresszuson megmutattuk, hogy 106 jelölttel mi készen állunk a választásokra, készen állunk arra, hogy leváltsuk Orbán rendszerét. A DK megmutatta, hogy több, mint 8500 taggal, egész országra kiterjedő hálózattal rendelkezik, és hogy 106 ember elszánt a végső cél érdekében. Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy minden körzetben indulunk 106 emberünk. Ha így lenne, az azt jelentené, hogy az ellenzék többi része azt kívánná, hogy nincs összefogás, vagyis Orbán marad. A DK a legvégsőkig megegyezés párti lesz, és ha kell, a legutolsó pillanatban is visszalépnek a jelöltjeink a másik jelölt javára annak érdekében, hogy a baloldali közös jelölt nyerjen. Persze csak méltányos körülmények között, fenntartva az önálló frakcióalapítás jogát az új országgyűlésben.
 
 
Csak így lehet megverni Orbánt.
 
 
  A bajai választás megmutatta, hogy vannak olyan körzetek, ahol még sajnos így sem nyerhetünk, de a végsőkig el kell menni. A Fidesz mindenre képes, akár a nyílt csalásra is, és nincsenek illúzióim, hogy ez nem csak most egy körzetben volt így, hanem mind a 106-ban így lehet. Ez a legnagyobb feladat előttünk: meg kell győznünk az embereket, ne higgyenek a lejáratásnak, ne ijedjenek meg a fenyegetésektől, a zsarolástól. A szavazófülke magányában merjék támogatni az ellenzéket, hogy leváltsuk ezt a diktatúrát.
 
 
  Abban mindenki biztos lehet, hogy a DK 106 jelöltje lelkiismeretesen küzd majd, tisztességes eszközökkel a győzelem érdekében. A Demokratikus Koalíció kompromisszumkész, remélem az MSZP és az Együtt-PM is belátó lesz - legalább az utolsó néhány hétben.

A bejegyzés trackback címe:

https://buzasanna.blog.hu/api/trackback/id/tr475568042

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.15. 12:00:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla50 2013.10.14. 17:25:09

az országos lista most a legfontosabb
ahhoz pedig 27 országgyűlési körzetben bizony állva kell maradni az országos lista miatt
Remélhetőleg Lázárt meg lehet szorítani!
Nagy fegyvertény lenne!

hamorit 2013.10.14. 22:45:04

Gratulálok a jelöltséghez.

feketeesfeher 2013.10.14. 23:24:55

Hát akkor bizony nagyon neki kell most állnia mindenkinek.
Egy jó csapatot kívánok neked.
Az a legfontosabb.

A nevem Senki 2013.10.14. 23:32:02

"Az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije az annyit is ér."

Ez hangzott el. És igaza van, aki léhűtő, a saját életét lusta jobbá tenni az annyit is ér.

vackor1 2013.10.15. 00:10:47

@A nevem Senki:
Valóban ez hangzott el - el is ismeri minden tisztességes és normális ember, nem pont úgy, mint a másik oldal az őszödi-beszédként elhíresült szavakat, szerintük ott teljesen rendben van, hogy a szövegkörnyezetből néhány kiragadott szót üvöltözik habzó szájjal egyfolytában ( azóta is ) vagy gágognak minden bírósági ítélet és a tudható tények ellenére is, de hát ez ugye intelligencia kérdése...

Ami azonban az igazán gond a fentebb idézett szöveggel, az a következő: Lázár János úgy "építkezett", hogy soha semmit nem kockáztatott a sajátjából,szervilisen kiszolgálta a főnökeit, hogy előbbre juthasson és nem feltétlenül a képességei ( vagy csak bizonyos képességei miatt, de azok nem szakmaiak, pláne nem emberiek ) miatt van ott, ahol van, világéletében csak a politikából és a kapcsolataiból élt és ehhez képest nagyon arrogáns, kivagyi a stílusa.
Na, a jóérzésű, gondolkodni képes embereket ez zavarja igazán.
Az erkölcs/morál teljes hiánya..
De ez is csak intelligencia kérdése.

vackor1 2013.10.15. 00:24:52

Ja, még mielőtt..
Nem vagyok se jobbos , se balos , de az arroganciát , nagyképűséget, ki-ha-én-nem stílust, az embertelenséget, sunyiságot , a bármilyen hatalommal visszaélést - pláne mindezeket dilettantizmussal fűszerezve - rettentően gyűlölöm, ki nem állhatom ha megpróbálnak hülyének nézni, ezért szeretném - de nagyon - ha jövőre a fijjjug elhúznának, már úgyis megszedték magukat ükunokáig kitartó javakkal.
Nagy csoda lenne ha ez megtörténne, de reménykedem.
Igaz, már az is eszembe jutott, hogy maradjanak csak mégis , mert egyrészt előbb-utóbb össze kell omlania azoknak a tákolmányoknak, amiket "létrehoztak" három év alatt - meg az előző 8-12 évben a minden jó és fontos változást megakadályozó politikájukkal - , másrészt megint mindenhol betartanának egy új kormánynak - a hűséges pártkatonák mindenhol ott ülnek vezető pozíciókban - , megint semmit nem lehetne megvalósítani, mert nehogy már valaki jót tegyen az országgal, hiszen akkor bizony kiderülne, hogy ők mennyire nem tettek semmit , ami az országot - és így a polgárait - előre vitte volna.
Persze tévedhetek is, mert hiszen ki is vagyok én, nem rendelkezem se a bölcsek kövével, sem a jövőbelátás képességével ( ellentétben sok emberrel a különböző blogokon kommentelőkkel szemben ).. :)

vackor1 2013.10.15. 00:25:50

Konklúzió:

Hajrá Hölgyem! :)

susu64 2013.10.15. 00:39:54

Kedves Anna, csodálom a naivitását, egyetlen gond van csupán: Ön rossz társaságba keveredett. Korpa közé. Tessék csak jól körülnézni.

A nevem Senki 2013.10.15. 00:43:52

@vackor1: Szerintetek itt is rendben van, legalábbis a hölgy ezt csinálta. Meg azért a két beszéd tartalma között van egy kis különbség.. 2010 óta azt várjátok (és hetente bejelenti valamelyik blog), hogy most tönkre megy minden, aztán mégse történik semmi. További jó várakozást.

rockjano 2013.10.15. 00:48:57

@vackor1: Sajnos nem az lenne hogy rájuk omlik hanem hogy annyira bebetonozzák magukat (közben azért akár lehet egy nemzetközi gazdasági fellendülés is) hogy tényleg soha többet nem lehet őket kirobbantani. (ha már ez mostanra nem vált volna valóra)

Nagyon sok tabu dőlt meg itt az elmúlt 3 és fél évben sok olyan dolog amit soha nem gondoltunk volna….

sorstalan gáz 2013.10.15. 00:52:09

"106 ember elszánt a végső cél érdekében. "

De mi a végső cél? Mert arról itt egy árva kukkot se hallunk

A "váltsukleazorbánt" mantra, meg a 100x hallott pártvircsaft egyre kevésbé érdekli a józan többséget, mivel az összes párt ugyanúgy el tudja mondani a magáét

Inkább az érdekelné az embereket, hogy mit akartok tenni Magyarországért, az emberek boldogulásáért? És az mennyiben lenne más, mit amire emlékszünk a 2004-2009-es időszakból?

rockjano 2013.10.15. 00:54:09

…Egyébként sok sikert a szimpatikus hölgynek DE

azért két gondom van GyF-el és így a DK-val is (mert mint párt a DK és GyF nem elválasztható azt hiszem ez egyértelmű)

1. kormányzása idején GyF, különösen pont az első ciklusban nagyon sok olyan meglehetősen demagóg döntést hozott amit nagyon nem kellett volna (13. havi nyugdíj, adócsökkentés, áfa csökkentés, állampolgársági szavazás stb…)
Ezek olyan dolgok voltak amikről pontosan tudta hogy nincs rá keret de mégis meglépte őket.

2. sajnos a mostani rezsim leváltása mindent de mindent felülír. Ha DK a többi ellenzéki párt ellen indul (és tudom hogy ez nem csak rajtuk múlik) akkor sajnos rám nem számíthatnak…

Egyébként tényleg sok sikert...

rockjano 2013.10.15. 00:55:30

@susu64:
Miért szerinted hol lakoznak a búzaszemek???

Sírköves Slomó 2013.10.15. 01:21:17

@rockjano: Hát akinek Gyurcsány felülírja azt ami most van az annyit is ér.

Sexual Harassment Panda 2013.10.15. 07:33:33

Holgyem!
Onnek jo vastag lehet a bor az arcan.
Rendkivul orulok, hogy ennyire erdekli a jogallam es demokracua alakulasa,
es milyen kar, hogy 2006-ban nem zavarta hogy embereket vernek ossze.

barli 2013.10.15. 08:28:59

Én arra lennék kíváncsi, hogy hogy lehetett volna úgy átszabni a körzethatárokat, hogy ne menjen az ajvékolás.
Gyurcsánynak pont ez a legfőbb hibája, hogy úgy felvitte az ingerenciaküszöböt, hogy a fidesz bármit megcsinálhat, az ember max legyint egyet. Ha a fidesz azt látja, hogy bármit kritizálnak, amit csak csinál (akár jó, akár rossz), akkor ennek teljesen logikus következménye, hogy azt fogja csinálni, ami neki a legjobb, mivel az ellenállás nem lesz nagyobb.
Tény és való, egy normális országban már százezrek mentek volna az utcára a fidesz egy-egy simlisebb húzása után. Erre csak azt tudom mondani, hgoy tetszettek volna kormányozni annak idején, de legalább idejében lemondani és új választást kiírni!

barli 2013.10.15. 10:05:42

szegény Gyucsányról már beszélni sem akarnak :)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.10.15. 10:53:47

@Sexual Harassment Panda: Ezt a 2006 őszén történt faszságot felejtsétek már el. Melyik Fideszes barom nem néz tévét soha sem, hogy még elhiszik azt a faszságot, hogy a megvadult csőcseléket kávéra hívják meg a rendfenntartók. Voltak azóta tüntetések Franciaprszágban, Görögországban, Portugáliában, Spanyolországban, hogy csak európai országokat említsek, de a csőcselékkel szemben mindenhol hasonló eszközökkel lépnek fel a rendfenntartók.

Most lehet arra hivatkozni, hogy az Astóriánál békésen nagygyűlést tartó Fideszesek és hasonló baromságokra, d gondolkozzanak el a Fideszes szimpatizások egy kicsit, Tudható volt a TV ostrom után, hogy a B közép revansot akar venni a rendőrökön. A Fidesznek és elsősorban Orbán Viktornak módja lett volna másik helyszínt keresnie a naggyűlés megtartására. De ők akarták tudatosan ott megtartani a naggyűlést. Csak Orbán elvtársúrnak nem volt annyi vér a pucájában, hogy végig maradjon. Inkább elhadarta a beszédjét, majd páncélozott kisbuszába pattanva elpucolt a helyszínről. Bátor cselekedet volt nem mondom.

D.K.hitvallása 2013.10.16. 10:18:42

Tisztelt Barátaim , Honfi társaim!
Való igaz a Cs.Megyei 4 -es választó körzet jelöltünk BÚZÁS ANNA végzős jógaalgató fiatal ,és okos "NŐ"
Ma az országban a nőket a parlamentben senkiknek ,majd hogy nem rabszolgáknak tartják .A sok tahó kapcsán, makói és térségi polgárok DK .tagjai ebből ki indulva a fiatalokra adja a bizalmat. Ő egy olyan egyén aki ismeri a fiatalok nők az egyetem a fő iskolák körül kialakult kaotikus helyzetet ,a pedagógusok gondolatait,és a segítés megoldásának közös viszonyait. Ismeri a HÓDMEZŐ VÁSÁRHELY lakóinak minden gondját a velük való bánásmódot ,a lenézést a szegények ki pellengérezését az "OTTANI KIRÁLY" egyed uralmát .a megfélemlítés a mutyizás összes kialakult helyzetét, MI EGYE KÉRÜNK A TISZTESSÉGES BECSÜLETES VÁLASZTÓ POLGÁROKTÓL HOGY HA IGAZI VÁLTÓZÁST ÉS TISZTESSÉGET AKARNAK CSAK IS A FIATAL ÉS NŐ LEGYEN JELÖLTJÜK.

DFK 2013.10.16. 10:26:44

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Hm, látod, még hazudni is rosszul tudsz. Ne a rendőrökön akartak revansot venni, hanem a rendőrök akartak revansot venn, méghozzá törvénytelenül. Ugye a "leesett" azonosítók hiányában nem is számítottak rendőröknek. Levettteé róluk az azonosítót, mert tudták, törvénytelenül fognak eljárni. Ha nem az Astoriánál lett volna a Fidesz gyűlés, akkor a másik helyszínre tolták volna a rendőrők a csőcseléket.
És igen, akik ott voltunk, nem felejtünk. És örökre megtanultuk, hogy amint a te példád is mutatja, aki baloldali az nem tisztességes ember. Mert ha lenne benned nyoma a tisztességnek és becsületnek, akkor elítélnéd a törvénytelen rendőri erőszakot, földön fekvő ember csoportos rendőri rugdosását, a bíróság előtti rendőri hazudozást.

DFK 2013.10.16. 10:33:22

Kedves Buzás Anna! Joghallgatóként, hogy állhat egy olyan ember mögé, akinek vagy egyetértésével, vagy utasítására rendőrök levették az azonosítójukat, majd ezután törvénytelenül cselekedtek? Mint joghallgató, nyilván tudja, ha a rendőr nem azonosítható, akkor intézkedési joga sincs, ugye? Vagy itt akkor nyugodtan idézhetem egy ügyvéd ismerősöm mondását:"az ügyvédnek erkölcsét pótolja a perköltség".
Esetleg kérdezhetném azt is, hogy mit gondol az államadósság majdnem megduplázásáról?

DFK 2013.10.16. 10:37:42

Most nézem, kedves Anna, milyen jól tud diktatúrázni. Ebben a rohadt diktatúrában még ezt is leírhatja. Nahát! Egyébként egy olyan párt jelöltjeként diktatúrázni, amelyik párt elnöke a KISZ egyik utolsó vezetői közé tartozott (tetszik tudni, maga fiatal, így nem biztos, hogy tudja, a KISZ a kommunista diktatúra egyik fenntartó szervezete volt), hát kissé necces.

nu pagagyí 2013.10.17. 10:26:23

@DFK: Tévedsz! Egy olyan párt jelöltje, melynek elnöke miniszterelnökként, tiszteletben tartotta a demokrácia írott és iratlan szabályait.

A hölgy éppen olyanok ellen indul, akik természetesnek veszik, hogy pártagokkal töltik fel a közigazgatást, akik felszámolnak minden autonómiát, akik a közpénzt és közvagyont maguk közt osztják szét, akik gyűlölik a versenyt, nem tisztelik a magántulajdont.

DFK 2013.10.24. 14:42:09

@nu pagagyí: Tényleg, a demokrácia szabályai közé tartozik, hogy a rendőrről levetetik az azonosítót? Tényleg a vipera használata a demokrácia szabályai közé tartozik? Tényleg a rendőrök bíróságon hazudozása a demokrácia szabályai közé tartozik? Tényleg, az, hogy minden, amit mondtunk, azt tudtuk, hogy nem igaz, az a demokrácia íratlan szabályai közé tartozik?

Egyébként tök jó, hogy BA write only üzemmódban blogol, a nekiszegezett kérdésekre nem válaszol.

Sir Galahad 2013.11.01. 14:24:46

Azért az érdekes, hogy a hölgy jelen pillanatban nem csak Lázár János vetélytársa a választókerületben, hanem egy MSZP-s jelölté is. És a hölgy édesapja ugyanabban a választókerületben városi polgármester, méghozzá MSZP-s színekben. És akkor ezt így most hogy?

lawyered 2013.11.05. 13:24:56

@Sir Galahad: Ez most úgy, hogy a mi családunkban mindenki szabadon eldöntheti, hogy ha akar, akkor melyik párthoz csatlakozik. Én személy szerint a DK-hoz csatlakoztam és az ikertestvérem és az édesanyám is a DK tagjai. Egyébként meg arra, hogy kinek a vetélytársa vagyok, ebben a cikkben megtalálható: gepnarancs.hu/2013/11/a-makoi-buzas-anna-szall-harcba-lazar-janossal/
süti beállítások módosítása